Reformationen i Danmark
- Set gennem Bjørn Nørgaards reformationsgobelin
Forord til projektet
I 2017 er det 500 år siden, at den tyske munk Martin Luther indledte reformationen ved at opslå 95 teser på kirkedøren i Wittenberg. Luthers tanker kom hurtigt til Danmark, og i 1536 indførte Christian den 3. reformationen i Danmark efter at have vundet borgerkrigen Grevens fejde.
I projektet Reformationen i Danmark skal eleverne arbejde med denne periode i Danmarkshistorien. Udgangspunkt for undervisningen er Bjørn Nørgaards gobelinskitse om reformationen. Gennem projektet skal eleverne have en forståelse af, hvordan kristendommen i Danmark ændrede sig med reformationen, og at Den danske Folkekirke i dag stadig er indrettet efter de lutherske tanker.
Bjørn Nørgaards gobelinskitse til reformationen hænger på KØS – museum for kunst i det offentlige rum i Køge.
Projektet er lavet i et samarbejde med KØS og Køge billedskole. Tilmeldte klasser tilbydes en workshop på KØS, hvor de dels får en omvisning i reformationsgobelinen og dels en workshop ved Køge billedskole. Tidspunktet for dette meddeles af jeres lokale folkekirkelige skoletjeneste.
Hvis klassen ikke skal på KØS, kan man vælge at lave workshoppen på skolen, og der er en vejledning til dette i undervisningsoplægget.
Projektet er målrettet 3.-4. klasse, og projektet er inddelt i 5 korte faser inden workshoppen. Derudover er der en række forslag til værkstedsforløb.