RØDOVRE KIRKE
Rødovre Kirke er den ældste bygning i Rødovre. Men det var kun fundamentet, der stod tilbage, da man i 1664 genopbyggede kirken. Den svenske hær havde nemlig, under krigen mellem Danmark og Sverige, ribbet Københavns omegn for sten og træ.
Siden 1200-tallet har der stået en kirke på samme sted, som Rødovre kirke står nu. Den har bare set forskellig ud. Fx har den i mange år været hvidkalket. Det var kong Frederik III's arkitekt Albert Mathiesen, der på kongens bestilling skabte den bygning, der nogenlunde ser ud som, den kirke vi udefra kan se i dag.
Kirken er atypisk ved ikke at være øst-vest vendt, som de fleste kirker. Da man genopbyggede kirken, brugte man de gamle munkesten, man kunne finde, mens man måtte mure resten op af nye gule teglsten. Et våbenhus blev bygget omkring år 1800 og et nyt tårn i 1837. Siden har man af flere omgange bygget til og om. Blandt andet har man forlænget kirken og bygget præsteværelse, toilet, køkken og dåbsværelse til kirken. Man har også gjort rummet lysere ved at tilføje vinduer, så himmellyset kan skinne ned.
Under krigen med svenskerne havde man heldigvis gemt altertavlen, der er fra 1594. På den kan man se malerier af Jesus' opstandelse påskemorgen, og ovenover det, Jesus, der beder i Gethsemane Have.
Den ottekantede døbefont er fra omkring år 1930, mens dåbsfad og kande af tin er fra 1829.
Mellem skib og kor står et rækværk, der rummer syv kristne symboler: Fisken, duen, drueklase og neg, tornekrone og kors, trekant med Guds øje, bogstaverne for Kristus og det første og sidste bogstav i det græske alfabet: Alfa og Omega.
Se godt efter på billederne. Kan du finde billedet af Guds øje, og hvad tror du det symboliserer?















Folkekirkens Skoletjeneste Vestegnen | Hvidovre Kirkeplads 3 | 2650 Hvidovre | kontakt@fs-vestegnen.dk