HERSTEDVESTER KIRKE
Herstedvester kirke har to våbenhuse. I gamle dage var det ene indgang til kvinderne og det andet indgang til mændene.
I dag er bruges kun det ene som indgang til kirken. Det andet våbenhus er i dag dåbsrum (et sted man kan vente med barnet, før det skal døbes) og præsteværelse.
Herstedvester kirke er bygget i romansk stil sidst i 1100-tallet eller i begyndelsen af 1200-tallet. Men det kan være svært at se, fordi kirken er blevet bygget om flere gange gennem tiden.
Da kirken i 1800-tallet blev restaureret (sat i stand) , fandt man kalkmalerier fra 1400-tallet under kalken på væggen. Desværre valgte man at overkalke malerierne igen, så man ikke kan se dem.
Døbefonten er lavet i granit. Den er lige så gammel som kirken, mens dåbsfadet er fra omkring år 1550.
Alteret er fra 1592. Men altertavle er fra 1885. Altertavlen er en kopi af et maleri af kunstneren Anton Dorphs. Det viser Jesus, der vandrer til en by, der hed Emmaus.
Bag altertavlen gemmer der sig et lille rundt vindue i væggen. Man kan ikke se vinduet længere på grund af altertavlen. Men før altertavlen kom op kunne solen skinne gennem vinduet og ind på alteret om morgenen. Dette var et symol på Kristus. Sådan et vindue findes i mange romanske kirker.
Prædikestolen er fra omkring år 1650. Den er udsmykket med de fire evangelister og deres symboler: Markus og løven, Matthæus og menneske (der godt nok ligner en engel), Lukas og oksen og Johannes og ørnen. Prædikestolen har også et citat fra Bibelen.
I 2005 fik kirken et nyt orgel. Det nye orgel er meget større end det gamle orgel fra 1864.
Se på billederne:
• Kan du finde finde den grønne salmetavle? Prøv at læse, hvad der står på tavlen
• Kan du finde dåbskanden, der står i døbefonten?
• Prøv at forestille dig, at altebilledet er væk og solen skinner ind gennem vinduet bagved.















Folkekirkens Skoletjeneste Vestegnen | Hvidovre Kirkeplads 3 | 2650 Hvidovre | kontakt@fs-vestegnen.dk